In de Kijker

10
sep

Julius Consulting brengt ‘beestig’ geluk naar woonzorgcentra

Julius Consulting brengt ‘beestig’ geluk naar woonzorgcentra. Jouw bedrijf ook?

Tijdens deze coronacrisis krijgen de bewoners van woonzorg- en therapeutische centra het erg zwaar te verduren. Daar heeft AAP vzw, een organisatie die mens en dier dichter bij elkaar brengt, iets op gevonden. In het kader van het Aamaai-project stuurt deze organisatie professioneel opgeleide AAI-teams (vrijwilliger, vergezeld van hond of kat) naar deze centra.

En om dit succesvolle project te doen groeien, hebben ze jouw hulp nodig! Het opleiden & inhuren van dergelijk AAI-team kost 1.500€ per jaar, voor minimum 12 bezoeken per jaar.

Om de opleidingskosten te betalen, zijn de centra op zoek naar kandidaat-sponsors. Voor een woonzorgcentrum of therapeutisch centrum is 1500€ namelijk een aanzienlijk bedrag dat niet zomaar voor het grijpen ligt.

Een prachtig initiatief waar Julius Consulting zich volledig achter schaart aangezien dit mooie initiatief volledig in lijn ligt met de waarden van Julius Consulting. Daarom sponsoren we mee een AAI-team in Vlaanderen. Bent u een dierenliefhebber en/of wil u de bewoners van de centra wat extra gelukkige momenten bieden?! Sponsor mee!

Waarom?

Het bezoek van een AAI-team vormt een pure win-winsituatie: een huisdier brengt mensen letterlijk in beweging wat een heilzaam effect heeft op het fysiek en mentaal welzijn van de centra-bewoners. Bovendien krijgen de dieren op deze manier extra liefdevolle knuffels en veel warme aandacht.

De knuffel van een huisdier is onbetaalbaar.

Elk AAI-team krijgt een doorgedreven opleiding van AAP vzw, die focust op de sociale vaardigheden en de sterktes van hond of kat. Op basis van die kennis ontwikkelen de AAI-teams leuke activiteiten en momenten, die ze in de centra samen met de bewoners delen.

Voor de opleiding van hun AAI-teams werkt AAP vzw o.a. samen met psychotherapeuten en het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Verder worden de huisdieren uitvoerig gescreend en beschikken ze over het juiste karakter om de bewoners gelukkiger te maken.

Dieren inzetten in de therapeutische werking van een centrum vraagt om maatwerk. Daarom checkt AAP telkens vooraf de wensen en verwachtingen van elk centrum. Op basis van die info bekijken ze of en hoe de AAI-teams een meerwaarde kunnen leveren. Zo zijn de centra zeker van het beste resultaat en zijn baasje én dier dolgelukkig.

De lichtjes in de ogen van onze bewoners spuwen vreugdevol vuur.

PS: naast het sponseren van een AAI team, vormen sinds 2019 Valerie en haar hond Georges ook zelf een enthousiast AAI-team. Ze bezoeken regelmatig de bewoners van het Sint Jozef wzc te Hoboken.

Steun jij ook AAP vzw?